Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Преди 2 седмици ходих на Свети Влас на почивка, колата ми даде разход 7л/100км, като съм карал със 100-110 км/ч. 500 изминати километра = 35 литра бензин.

ПС: От няколко дена съединителя започна да ми отделя доста ниско, какви може да са проблемите, че в момента колата съм я оставил пред нас и основно се движа с велосипед из града?
    Last edited by mihail_mladenov; d.m.y г., 09:35.
    VW Passat 2.5 TDI 4 Motion '00 - now
    Alfa Romeo 145 1.4 TS '98 - ex

Comment

• Здравейте, извденъж ми се появи някакъв проблем с паленето.
      Когато завъртя ключа, не се чува стартера а само едно щтракане като от реле, и се вижда че се вдига консумацията, таблото и плафона светват по-слабо.
      След няколко опита запалва, но не мога да хвана някаква закономерност, понякога пали от 2-рия опит, днес след 10-15, като чели се влошават нещата.

С търсачката не открих подобна тема, поне не и за JTD.
      Някакви предположения?
      sigpic
      146 1.9 JTD, 99'

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_erazor Покажи съобщение
        Здравейте, извденъж ми се появи някакъв проблем с паленето.
        Когато завъртя ключа, не се чува стартера а само едно щтракане като от реле, и се вижда че се вдига консумацията, таблото и плафона светват по-слабо.
        След няколко опита запалва, но не мога да хвана някаква закономерност, понякога пали от 2-рия опит, днес след 10-15, като чели се влошават нещата.

С търсачката не открих подобна тема, поне не и за JTD.
        Някакви предположения?
        Най-вероятно не ти изхвърля бендикса, за това и не чуваш въртене.
        Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• ---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:36.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• за последните два поста: + 1

Щом не може да изхвърли бендикса, значи е за рецилкиране.
            На моя стартер му бяха заминали и лагерчетата и щеше доста да оскъпи рециклирането. За това си взех втора употреба от Италианеца за 50-60лева.

П.П. На предишната кола(Рено 19) се беше прецакал по същия начин. Имах си отигран метод - с дълга тръбичка почукваш стартера няколко пъти и колата пали. Да ама при алфата няма как - първо че е на много кофти място, второ че дори и да успееш да го чукнеш няма да има ефект(поне при мен нямаше).

Колега, ако сам сменяваш стартера, трябва да си намериш канал или подемник(за да работиш под колата, отгоре няма как), да се въоражиш с много търпение, ключе, тресчотка и звездогаечен(стартера се държи на три болта и понеже е много, ама много забутан, за всеки болт си трябва различен инструмент). Не помня болтовете с кой размер глава бяха - мисля че беше 12-ка, но не съм сигурен.
            Успех!
            sigpic
            Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• Благодаря ви за отговорите. Надявах се че може да е някоя дреболия, но в такъв случай ще се обърна към сервиз, ще споделя какво е било като го оправят.
              sigpic
              146 1.9 JTD, 99'

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
                Най-вероятно не ти изхвърля бендикса, за това и не чуваш въртене.
                а може ли да изхвърля бендикса ама шалтера да не включва или пък четките да са капут или пък втулките изядени
                точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                  а може ли да изхвърля бендикса ама шалтера да не включва или пък четките да са капут или пък втулките изядени
                  Всъщност ако има проблем с четки, шалтер или втулки, не би трябвало да може да изхвърли бендикса.(Ако бъркам -нямам против някой да ме поправи)

Щом го чува да "цъка" , значи би трябвало шалтерът да работи.
                  Най-често проблемът е в "четките". При мен, обаче и втулките бяха зле.
                  Last edited by brazen; d.m.y г., 14:14.
                  sigpic

Comment

• шалтера кое го натиска.
                    точка

Comment

• контактен ключ?
                      sigpic

Comment

• студено
                        като изключим различията външно и наличието на редуктор при някои стартери, устройството им на работа е едно и също
                        http://1.bp.blogspot.com/-4S1sXuv64A...00/starter.gif
                        кое тука е шалтера. какво се случва като завъртим ключа на "стартер". може ли проблема да е дори в лоши връзки на кабелите.
                        точка

Comment

• Първоначално публикувано от mihail_mladenov Покажи съобщение
                          ПС: От няколко дена съединителя започна да ми отделя доста ниско, какви може да са проблемите, че в момента колата съм я оставил пред нас и основно се движа с велосипед из града?
                          Като напомпаш вдига ли се педала?

Виж си нивото на спирачна течност. Огледай за течове около работния цилиндър на съединителя и около помпата на педала. Обезвъздушете системата. И ако не се оправи, вероятно помпата ти е "тръгнала".
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Прецака ми се шофьорския джам. Като го свалям забива на 1-2 места а като го дигам спира и почва да припуква и трябва да добавям груба сила. Какво да правя ?
                            Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                            Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                            Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

• Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
                              Прецака ми се шофьорския джам. Като го свалям забива на 1-2 места а като го дигам спира и почва да припуква и трябва да добавям груба сила. Какво да правя ?
                              Сваляш кората и гледаш. Водачи, машинка, алабала, чистиш, смазваш...
                              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                              Mazda 6 2.3 2005
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                                Сваляш кората и гледаш. Водачи, машинка, алабала, чистиш, смазваш...
                                С какво се смазва ? Не съм много по тези работи.
                                Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                                Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                                Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Working...
                                X